Enkel att tillaga och ger bra matlådor
Ingredienser
400 g palmkål
150 g bacon
2 msk smör
8 skivor rostad surdegsbaguette
150 g parmesanost, grovt riven
1 l grönsaksbuljong
Salt
Peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär bort mittstycket på kålen och skär bladen i tunna skivor. Koka i lättsaltat vatten i fem minuter i kastrull. Låt rinna av väl.
- Dela bacon i mindre bitar och stek sedan knaprigt. Ställ åt sidan
- Smörj en ugnssäker form med lite av smöret. Lägg fyra skivor av brödet i botten. Lägg sedan ett lager med kål och fläsk ovanpå. Strö över hälften av parmesanosten och lägg sedan det sista av kålet samt baconet ovanpå. Toppa med resten av brödskivorna och resten av parmesanosten. Häll på buljongen tills det knappt täcker allt. Salta och peppra efter smak.
- Gratinera i ugnen i ca 30 minuter.
Kommentarer (0)