Palsternacksbiffar

Serverar: 4 portioner

Palsternackan förtjänar större plats i köket. Den kan enkelt rostas och kokas eller som här, rivas ner i frasiga och goda biffar! Gör lite större biffar och lägg i hamburgerbröd så har du en supergod burgare! Laktosfria. Använd glutenfritt ströbröd istället för panko för att göra biffarna glutenfria.

Ingredienser

  • 1½ dl grötris
  • 2 palsternackor
  • 2 gula lökar
  • 1 msk tamari
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ca 1½ dl pankoströbröd till panering
  • Rapsolja till stekning
  • Instruktioner

    1. Koka grötriset med dubbla mängden vatten tills det är mjukt, följ instruktionerna på förpackningen. Låt riset ånga av så att allt vatten avdunstar.
    2. Skala och riv palsternackorna och finhacka löken. Blanda samtliga ingredienser till biffarna och mixa samman med hjälp av en stavmixer eller matberedare till en klibbig och fast färs. Smaka av med salt och peppar.
    3. Forma smeten till biffar eller burgare . Häll pankoströbrödet i en skål. Stänk över lite vatten och rör om. Vänd biffarna i panko, truck till lätt så att det fastnar och stek dem sedan gyllenbruna i rapsolja eller grilla dem.

    Kommentarer (1)

    Lena 5 november 2017

    Trots att jag följde receptet så blev palsternacksbiffarna alltför lösa i konsistensen. Jag formade dem i olika storlekar, tillsatte vanligt skorpmjöl för att få dem kompaktare, men det hjälpte inte. Smaken var dockhyfsat bra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben