Ingenting går upp mot ett gott mos. Här är moset smaksatt med Kvibille gräddädel.
Ingredienser
6 palsternackor, ca 600 g
2 potatisar
140 g Kvibille gräddädel
2 dl Arla köket lätt creme fraiche
Salt
Serveras med
400 g kassler
1½ dl örtbuljong
Instruktioner
Skala och skär palsternackor och potatis i stora bitar. Koka dem i saltat vatten i en kastrull ca 15 min tills rotfrukterna är mjuka. Häll av spadet och mosa eller stöt rotfrukterna till ett grovt mos. Smula ner osten rör så att den smälter. Rör ner lätt creme fraiche och smaka av med salt.
Skär kasslern i skivor. Koka upp buljongen i en vid kastrull. Lägg i kasslerskivorna och låt dem bli varma under lock. Servera mos och kassler med sallad och bröd.
ruggigt gott!
Wow, det var nog det godaste mos jag ätit.