Palsternacksmos med kassler

Serverar: 4 portioner

Ingenting går upp mot ett gott mos. Här är moset smaksatt med Kvibille gräddädel.

Ingredienser

  • 6 palsternackor, ca 600 g
  • 2 potatisar
  • 140 g Kvibille gräddädel
  • 2 dl Arla köket lätt creme fraiche
  • Salt
  • Serveras med
  • 400 g kassler
  • 1½ dl örtbuljong
  • Instruktioner

    1. Skala och skär palsternackor och potatis i stora bitar. Koka dem i saltat vatten i en kastrull ca 15 min tills rotfrukterna är mjuka. Häll av spadet och mosa eller stöt rotfrukterna till ett grovt mos. Smula ner osten rör så att den smälter. Rör ner lätt creme fraiche och smaka av med salt.
    2. Skär kasslern i skivor. Koka upp buljongen i en vid kastrull. Lägg i kasslerskivorna och låt dem bli varma under lock. Servera mos och kassler med sallad och bröd.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (2)

    mumsan 9 januari 2011

    ruggigt gott!

    sodeli 15 maj 2013

    Wow, det var nog det godaste mos jag ätit.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben