Paltbröd

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Har ej provat detta recept men lägger upp det efter förfrågan. Lycka till!

Ingredienser

  • 5 dl blod (säljs djupfryst)
  • 2½ dl vatten
  • 2 msk margarin eller smör
  • 2 msk sirap
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1,2 l rågmjöl
  • ca 8 dl vetemjöl eller lantvetemjöl
  • Instruktioner

    Rumsvarmt blod, men fär inte värmas. Värm i stället vattnet först till 50 -60 grader C och smält ner smöret i vattnet. Vispa sedan i blodet. Rör i mjölet lite i sänder till en deg. Baka ut degen pä ett mjölat bakbord. Den ska vara smidig och forma den sedan till 6 st. runda kakor, omkring 1,5 cm höga. För bästa resultat, baka ut halva degen åt gängen för bästa jästid. Skära kakorna korsvis med en mjölad kniv. Jäs dem sedan i ca 30 min. Grädda mitten av ugnen ca 20 min. Lät de heta bröden kallna under bakduk. Torka sedani låg ugnsvårme eller frysa dem.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben