Panaforte

Jättegott julgodis!!

Ingredienser

  • 100 g oskållad mandel
  • 100 g hasselnötter
  • 50 g pistagenötter
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl honung
  • 1 ½ dl socker
  • 100 g mörk choklad (obs! inte blockchoklad)
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 160 grader. Fodra en ugnsfast form ca 20x20 cm med bakplåtspapper. Vik till hörnen.
    2. Blanda 1 dl honung med 1 ½ dl socker.
    3. Smält försiktigt så att honungen smälter. Koka sedan 1 minut. Ta bort kastrullen från plattan.
    4. Bryt ner 100 g mörk choklad.
    5. När chokladen smält, rör i resten av ingredienserna. Slå i nötsmeten i ugnsformen.
    6. Grädda i 30 minuter. Låt kallna och skär i bitar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben