Panaforte
Jättegott julgodis!!
Ingredienser
100 g oskållad mandel
100 g hasselnötter
50 g pistagenötter
1 tsk kanel
1 dl vetemjöl
1 dl honung
1 ½ dl socker
100 g mörk choklad (obs! inte blockchoklad)
Instruktioner
Värm ugnen till 160 grader. Fodra en ugnsfast form ca 20x20 cm med bakplåtspapper. Vik till hörnen.
Blanda 1 dl honung med 1 ½ dl socker.
Smält försiktigt så att honungen smälter. Koka sedan 1 minut. Ta bort kastrullen från plattan.
Bryt ner 100 g mörk choklad.
När chokladen smält, rör i resten av ingredienserna. Slå i nötsmeten i ugnsformen.
Grädda i 30 minuter. Låt kallna och skär i bitar.
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!