Älskar soppa och experimenterade fram denna då jag älskar asiatiska smaker.
Ingredienser
1 burk kokosmjölk á 400 ml
2 tsk paneng currypasta
1 msk fisksås
½ msk socker
1 dl mjölk
2-3 kycklinginnerfiléer
1 burk strimlade bambuskott á 227 g/140 g avrunnen
Thai sweet basilika, efter smak
3-4 limeblad
Instruktioner
- Strimla kycklinginnerfiléerna och skölj bambuskotten väl.
Häll kokosmjölken i en kastrull.
Tillsätt currypasta, vispa runt och låt koka upp.
Tillsätt fisksås, socker, bambuskott, kyckling, mjölk samt krossa ner en "näve" frusna basilikablad ner i kastrullen (ta så mycket du vill ha) samt lägg i limebladen.
Rör om och låt småputtra en kort stund.
Limebladen går inte att äta så servera inte dem.
- Tips:
Jag köper färsk basilika i en Asiatisk butik och lägger direkt in i frysen.
Ta en näve och krossa direkt ner i soppan, så mycket som man vill ha.
Om man tar ut dem direkt ur frysen när man ska tillsätta dem i soppan så är bladen riktigt krispiga/frasiga.
Kommentarer (0)