Panengsoppa

Serverar: 2-3 portioner

Älskar soppa och experimenterade fram denna då jag älskar asiatiska smaker.

Ingredienser

  • 1 burk kokosmjölk á 400 ml
  • 2 tsk paneng currypasta
  • 1 msk fisksås
  • ½ msk socker
  • 1 dl mjölk
  • 2-3 kycklinginnerfiléer
  • 1 burk strimlade bambuskott á 227 g/140 g avrunnen
  • Thai sweet basilika, efter smak
  • 3-4 limeblad
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklinginnerfiléerna och skölj bambuskotten väl. Häll kokosmjölken i en kastrull. Tillsätt currypasta, vispa runt och låt koka upp. Tillsätt fisksås, socker, bambuskott, kyckling, mjölk samt krossa ner en "näve" frusna basilikablad ner i kastrullen (ta så mycket du vill ha) samt lägg i limebladen. Rör om och låt småputtra en kort stund. Limebladen går inte att äta så servera inte dem.
    2. Tips: Jag köper färsk basilika i en Asiatisk butik och lägger direkt in i frysen. Ta en näve och krossa direkt ner i soppan, så mycket som man vill ha. Om man tar ut dem direkt ur frysen när man ska tillsätta dem i soppan så är bladen riktigt krispiga/frasiga.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben