Pannakotta

Serverar: 6 portioner

Tid: 15 minuter

Enkel och god efterrätt som smälter i munnen och avslutar en god middag, med mycket sötma.

Ingredienser

  • 3 dl grädde
  • 0,6 dl socker
  • 1 äggula
  • 3/4 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 gelatinblad
  • 1/2 l jordgubbar
  • 3 passionsfrukter
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladen i kallvatten. dom ska ligga i 5 min.
    2. Häll grädden och sockret i en kastrull och värm försiktigt tills första bubblan kommer. Tag kastrullen från plattan. Vispa ner äggulan, vaniljsockret och gelatinbladen tills dom har löst sig.
    3. Häll upp i glas och ställ dom i kylen. Dom behöver ca 3 timmar för att stelna. Garnera med säsongens bär och frukter. Godast tycker jag är jordgubbar med passionsfrukt. För syns skull kanske också ett blad citronmellis.

    Kommentarer (1)

    yvann 29 april 2010

    mycket god! familjen gillade pannakottan så det blir till att göra den flera gånger. Den var verkligen lättlagad.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben