Pannbiffsgryta

Serverar: 4 portioner

Pannbiff med en god svampsås

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 2 ägg
  • 2 dl vatten
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Sås
  • 300 g färska champinjoner
  • 2 gula lökar
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl kaffegrädde
  • 10 krossade enbär
  • 0,5 tsk timjan
  • 2 tsk vinbärsgelé
  • 2 msk kinesisk soja
  • 0,5 buljongtärning
  • Mald vitpeppar
  • Matfett till stekning
  • Instruktioner

    1. Ansa svampen. Skär löken i skivor. Blanda färs, ägg, vatten, salt och peppar. Forma till 12 biffar och stek dem. Stek lök och svamp i en stekgryta. Strö över mjöl, häll på grädden och rör om. Blanda i enbär, timjan, gelé, soja och tärningen och låt allt sjuda i 5 minuter.
    2. Lägg i biffarna och låt sjuda ytterligare 3 minuter. Krydda med peppar. Servera med potatis eller ris och en sallad till.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben