Pannbulla

Serverar: 30 portioner

Bulla i långpanna.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 kkp grädde eller mjölk
  • 150 g smält smör (avsvalnat)
  • 4 kkp vetemjöl
  • 1 ½ kkp socker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • Russin om så önskas
  • Pärlsocker
  • Flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och låt svalna.
    2. Blanda ihop dom torra ingredienserna i en skål. Ha i lite russin om man vill. Häll sedan ner i ägg röran och ha i grädden eller mjölk. Rör ihop till en smet, häll smeten i en smord långpanna. Strö över lite pärlsocker och mandelflarn.
    3. Grädda i ugnen på 225 grader tills den fått färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    zonale 8 maj 2008

    Snabbakad och god. Uteslöt russinen och tillsatte kardemumma.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben