Pannkakor med dinkelmjöl och havregryn

Serverar: 5 portioner

Receptet har utvecklats från ett recept kallat "Nyttiga pannkakor a la Graneheim". Med åren har vi omvärderat vad som är nyttigt och nu tillreder vi receptet med dessa ingredienser.

Ingredienser

  • 4 dl havregryn
  • 4 dl siktat dinkelmjöl
  • Salt
  • 12 dl mjölk (gärna ohomogeniserad)
  • 8 ägg
  • Instruktioner

    Mät upp havregryn, dinkelsikt och salt i en bunke. Vispa sedan i hälften av mjölken. Se till att smeten är ordentligt blandad innan resten av mjölken tillsätts. Vispa till sist i äggen. Låt smeten stadga sig i kylskåpet. Smeten kan användas både till tunnpannkakor och fläskpannkaka.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    davd 15 maj 2010

    Hej! Goda pannkakor.

    Fur 17 maj 2010

    Nu har jag bytt bild till receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben