Pannkakor-Plättar

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 30 minuter

Det här receptet brukar vi ha uppe när vi gör pannkakor/plättar. Väldigt gott resultat!

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl eller 1 dl grahamsmjöl
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2-3 msk (30-50g) margarin/smör
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl och salt i en skål eller tillbringare. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen. Smält ev. fettet och rör ner det i smeten, då behövs inget extra fett vid gräddningen.
    2. Pannkakor går lättast att grädda i en pannkakslagg, men går ocksåbra i en stekpanna med sluttande kanter. Plättar går lättast i en plättlagg.
    3. Hetta upp laggen eller pannan. Häll i ett tunt lager med smet och sänk värmen. Beräkna knappt 1 dl smet till en pannkaka, ca ½ dl till en liten pannkaka ( crepe) och ca 1 msk till en plätt. När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända på dem. Färgen ska vara ljust brun. Rör om i smeten då och då så inte mjölet sjunker.

    Kommentarer (1)

    miramamman 8 januari 2009

    Mums vilka goda pannkakor, Jag har länge provat olika recept på lite grövre tunnpannkakor, men inte hittat nåt bra recept tidigare. NU har jag gjort det. Stort tack russinet för receptet, kidsen gillade dem också.;-D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben