Pannkakskorv

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme 50 minuter

En verkligt god ugnsrätt

Ingredienser

  • Pannkaksbotten
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 dl kallt vatten
  • 3 dl standardmjölk
  • 2-3 msk smält smör eller margarin
  • 1 krm salt
  • 1 krm bakpulver
  • Korvfyllning
  • 1 dl lättvispad mellangrädde
  • 1 dl lättmajonäs
  • 1 dl bostongurka
  • 2 msk senap
  • 2 msk chilisås
  • 1/2 tsk oregano
  • 1 dl riven ost
  • Ca 150 g finhackad falukorv
  • Lite klippt gräslök
  • Gratinering
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Börja med att grädda en stor pannkaksbotten i långpannan. vispa ihop ägg med mjöl och lite av vattnet, späd efter hand med mjölken, låt smeten svälla ca 1 tim.
    2. Rör i det smälta fettet salt och den lilla mängden bakpulver. Häll upp smeten i en ca 30x40 cm stor långpanna klädd med ett smörat bakplåtspapper. grädda knappt 20 min i 225 grader. Stjälp upp pannkakan på ett nytt bakplåtspapper och låt det svalna under en fuktig handduk -den behöver inte kallna helt
    3. Gör fyllningen: blanda först vispad grädde med majonnäs. Rör i bostongurka, senap, chilisås och oregano. Bred blandningen över den gräddade pannkakan. Strö på ost, korv och gräslök, rulla ihop så att skarven hamnar neråt, lägg rullen på bakpappersklädd plåt eller i en form. Strö på riven ost och gratinera 12-15 min i 225 grader.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben