Paprika-halloncoulis

Serverar: 6 portioner

En jättegod sås att servera till ex en chokladfondant med vaniljglass och färska hallon.

Ingredienser

  • 1 liten röd parika
  • 100 g socker
  • 200 g vatten
  • 400 g hallon, gärna frysta
  • Instruktioner

    Tänk på att göra såsen i god tid då den skall marineras i 3 timmar. Kan med fördel göras dagen innan, då den håller sig i kylskåp ett par dagar. Dela paprikan på mitten och kärna ur. Koka den mjuk i 20 minuter i rikligt med vatten. Passera genom en sil det skall bli 80 g. Koka en sockerlag på sockret, vattnet och parikapurén. Låt sjuda i ca 20 minuter. Låt svalna och sedan stå och marinera i 3 timmar. Tillsätt hallonen och mixa till en puré. Passera den genom en sil. Servera till chokladfondant, glass eller pannacotta.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben