Paprikahamburgare

Serverar: 5-7 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Underbar smak av grillad paprika och Emmentalerost!

Ingredienser

  • 20 röda spetspaprikor
  • 100 g Emmentalerost
  • 2 ägg
  • 4 msk vetemjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Solrosolja för stekning
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Tvätta paprikan, täck en stor plåt med ugnsfolie, och lägg paprikan på plåten. Grilla i ugnen (vänd dem med jämna mellanrum) tills de har blivit svarta runt om. Lägg över dem i en stor kastrull/skål/bunke och täck med en lock. De ska stå och svalna i minst 2 timmar.
    3. Skala paprikan (det svarta skinnet ska bort), ta bort stjälkar och frön, och lägg paprikan i en sil så att överflödig vätska försvinner.
    4. Hacka paprikan, tillsätt den rivna Emmentalerosten, de vispade äggen, lite salt och mjöl. Blanda noga med en träslev.
    5. Forma hamburgare och stek dem på bägge sidor, tills de fått fin färg. Lägg de stekta hamburgarna på hushållspapper så att överflödig olja försvinner.
    6. Servera med gott bröd och färsk ost/kvarg till!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben