Paprikaröra à la Ajvar

Receptet ger ca 1½ dl röra som kan användas som Ajvar relish.

Ingredienser

  • ½ röd paprika
  • ½ gul lök
  • 1 rejäl vitlöksklyfta
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 krm paprikapulver
  • Cayennepeppar efter smak
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • ½-1 tsk vitvinsvinäger
  • Salt
  • Instruktioner

    Rosta paprikan med skalsidan ner i fettfri teflonpanna tills skalet bubblar sig och börjar bli svart. Skala och strimla paprikan. Hacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka i olivoljan utan att de tar färg. Lägg i paprikan och tomatpurén och stek ytterligare ett par minuter. Häll på vattnet och krydda med paprikapulver, cayennepeppar och vinäger. Låt koka i pannan tills grönsakerna är helt mjuka och vattnet kokat in till en krämig röra. Mixa röran till en krämig konsistens. Smaka av med salt och ev mer cayennepeppar och vinäger.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben