Paprikasvepta räksushi

Serverar: 12 portioner

Sushi handlar om mycket mer än rå fisk och ris. Det är en elegant form av japansk matlagning och mycket varierad och mångsidig. Sushi kan göras av tillagad fisk, kött, ägg ost och alla möjliga sorters grönsaker. Bara ingredienserna passar till riset kan du göra ljuvliga sushi av det mesta. Sushi är oemotståndligt för ögat, smaken är ren och det är fantastiskt nyttig mat.

Ingredienser

  • 2 röda paprikor
  • 1 liten mogen avokado, urkärnad, skalad och skivad
  • 8 stora kokta räkor med skal
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg paprikorna i en långpanna och ugnsstek dem i 30 minuter eller till skalen blivit bruna och börjat lossna från köttet. Låt paprikorna svalna och dra sedan av skalen. Dela varje paprika i halvor och skär bort stjälkar, frön och vita hinnor.
    2. Lägg ut varje paprikahalva på en skärbräda och trava en hög avokadoskivor på ena sidan. Lägg på 2 räkor och krydda rejält med salt och peppar. Rulla paprikarullarna hårt, svep in varje rulle i plastfolie och lägg dem kallt i 30 minuter.
    3. Dra försiktigt av plastfolien och trimma bottnarna så att paprikorna kan stå. Skär varje rulle i 3 bitar med en fuktig och mycket vass kniv. Ställ bitarna på sidan och ställ upp dem snyggt på ett fat.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben