Paradisiskt goda chokladstinna bitar täckta av smörkräm och valnötter.
Kaka eller godis, välj själv!
Ingredienser
100 g mörk blockchoklad
100 g smör
2 1/2 dl strösocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
100 g hackade hasselnötter
1 dl filmjölk
1 dl mjölk
Kräm
1 dl strösocker
1 dl vatten
3 äggulor
150 g smör, mjukt
50 g mörk blockchoklad
1 tsk vaniljsocker
chokladströssel
100 g valnötskärnor
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
- Smält chokladen.
- Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägget och sen den svalnade chokladen.
- Rör ner de blandade torra ingredienserna varvat med fil och mjölk.
- Slå smeten i en smord och bröad liten långpanna eller rulltårtspanna. Grädda på nedersta falsen cirka 20 minuter. Vänd upp kakan på bakpapper.
- Koka socker och vatten till krämen till en simmig lag som trådar sig.
- Vispa upp äggulorna och slå sen i den heta sockerlagen i en fin stråle, under kraftig vispning. Vispa smeten ljummen, rör sen ner smöret i små klickar under vispning.
- Rör sist ner den smälta svalnade chokladen och vaniljsockret och arbeta krämen blank.
- Bred krämen över kakan, dela den i bitar. Strö på strössel och garnera med en valnötskärna.
Kommentarer (0)