Paradisbitar

Paradisiskt goda chokladstinna bitar täckta av smörkräm och valnötter. Kaka eller godis, välj själv!

Ingredienser

  • 100 g mörk blockchoklad
  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g hackade hasselnötter
  • 1 dl filmjölk
  • 1 dl mjölk
  • Kräm
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 3 äggulor
  • 150 g smör, mjukt
  • 50 g mörk blockchoklad
  • 1 tsk vaniljsocker
  • chokladströssel
  • 100 g valnötskärnor
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Smält chokladen.
    3. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägget och sen den svalnade chokladen.
    4. Rör ner de blandade torra ingredienserna varvat med fil och mjölk.
    5. Slå smeten i en smord och bröad liten långpanna eller rulltårtspanna. Grädda på nedersta falsen cirka 20 minuter. Vänd upp kakan på bakpapper.
    6. Koka socker och vatten till krämen till en simmig lag som trådar sig.
    7. Vispa upp äggulorna och slå sen i den heta sockerlagen i en fin stråle, under kraftig vispning. Vispa smeten ljummen, rör sen ner smöret i små klickar under vispning.
    8. Rör sist ner den smälta svalnade chokladen och vaniljsockret och arbeta krämen blank.
    9. Bred krämen över kakan, dela den i bitar. Strö på strössel och garnera med en valnötskärna.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben