Ett helt eget påhittat förslag till toast, såvida man gillar sardeller.
Ingredienser
2 toast- eller rostebröd
½ boll mozarella
2 ”bitar” soltorkad tomat
4–5 sardeller i olja
En (stark) god sås på tomatbas, exv. Sriracha Hot Chilisauce
Oregano
Svartpeppar
Instruktioner
- Sätt på toastjärnet.
- Lägg upp den ena brödet och spritsa på lite Srirachasås. Skiva några bitar mozarella och lägg på såsen. Strimla* den soltorkade tomaten och lägg på mozarellan. Toppa med sardellfiléerna och strö sedan över lite oregano och nymalen svartpeppar. Lägg på den andra brödskivan och stoppa in i toasten.
- * Om du äter med kniv och gaffel behöver den inte strimlas. Men om man som jag, oftast tar den i en servett, kan det vara svårt att bita av den sega tomaten och det slutar med att allt innehåll kommer ut på en gång.
Kommentarer (0)