Pariserfläta

Ett gott och saftigt bröd som går jättebra att frysa.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 7 dl vatten
  • 15 dl vetemjöl
  • 1,5 msk socker
  • 1,5 msk salt
  • 1 dl olja
  • 2 ägg
  • Anis
  • Fänkål
  • Pensling
  • Ägg
  • Vallmofrö
  • Instruktioner

    1. Stöt anis och fänkål i en mortel.
    2. Smula jästen i bunken och häll på fingervarmt vatten. Tillsätt socker, salt, olja, ägg, anis och fänkål. Tillsätt även det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen.
    3. Knåda degen i maskin ca 5-10 minuter och låt sedan jäsa i 30 minuter under bakduk.
    4. Baka ut degen, dela den i två delar och forma till två flätor. Låt dessa jäsa i 30 minuter under bakduk.
    5. Pensla flätorna med uppvispat ägg och strö sedan över vallmofrö. Grädda 30-40 minuter i 200 grader på nedre falsen i ugnen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben