Ett gott och saftigt bröd som går jättebra att frysa.
Ingredienser
50 g jäst
7 dl vatten
15 dl vetemjöl
1,5 msk socker
1,5 msk salt
1 dl olja
2 ägg
Anis
Fänkål
Pensling
Ägg
Vallmofrö
Instruktioner
Stöt anis och fänkål i en mortel.
Smula jästen i bunken och häll på fingervarmt vatten. Tillsätt socker, salt, olja, ägg, anis och fänkål. Tillsätt även det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen.
Knåda degen i maskin ca 5-10 minuter och låt sedan jäsa i 30 minuter under bakduk.
Baka ut degen, dela den i två delar och forma till två flätor. Låt dessa jäsa i 30 minuter under bakduk.
Pensla flätorna med uppvispat ägg och strö sedan över vallmofrö. Grädda 30-40 minuter i 200 grader på nedre falsen i ugnen.