Parisersoppa

Serverar: 4-6 portioner

Servera med rostade baguettskivor och riven ost.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 1,5 msk matfett till stekning
  • 1 purjolök
  • 1 stånd kinakål, ca 150 g
  • 2 msk svensk senap
  • 1 liter buljong, ev lite mer
  • 1 msk soja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Fräs färsen i matfett i en gryta. Smula inte sönder den för mycket. Lägg i strimlad purjo och kål och låt det fräsa med i färsen en stund. Tillsätt senap och buljong.
    2. Krydda med soja, salt och peppar. Låt soppan koka 10 minuter. Ös upp i portionsskålar eller tallrikar. Lägg en eller ett par rostade små brödskivor i varje skål och strö på ost.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben