När du vill bjuda på ett tilltugg till drinken eller inleda en lätt måltid passar dessa fluffiga och utsökta munsbitar alldeles utmärkt att servera.
Ingredienser
150 g parmesanost
150 g parmaskinka
2,5 dl vatten
50 g smör eller margarin
2,5 dl vetemjöl
4 ägg
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Riv parmesanosten och tärna parmaskinkan.
- Koka upp vatten och matfett. Ta kastrullen från värmen och vispa ner mjölet med en kraftig visp.
- Ställ tillbaka kastrullen på plattan en mycket kort stund. Rör kraftigt tills mjölet släpper bottnen.
- Ta åter kastrullen från värmen och rör ner äggen, ett i taget.
- Tillsätt osten och skinkan och blanda väl. Klicka ut ca 30 bollar av smeten på en bakpappersklädd plåt.
- Grädda bollarna mitt i ugnen ca 20 minuter tills de fått gyllene färg och känns lätta. Servera dem varma.
Kommentarer (0)