Parmesankakor

Serverar: 35-40 portioner

Mums till single malt.

Ingredienser

  • 150 g Vetemjöl
  • 75 g riven parmesan
  • 100 g mjukt osaltat smör
  • 1 stor äggula
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienser tillsammans i bunke med elvisp eller matberedare tills degen börjar bildar en klump. Vänd ut den på en ren yta och knåda en knapp minut tills den är slät, dela degen i två delar. Ta den första halvan med händerna, rulla den till en cylinder, så jämn som möjligt, ca 3 cm i diameter. Se till att ändarna är platta också, så att cylindern liknar en rulle av mynt. Rulla upp biten i plastfolie, snurra plastfolien i ändarna, som en smällkaramell, och lägg rullen i kylen, fortsätt på samma sätt med den återstående hälften av degen. Värm ugnen till 175°C medan de inslagna degpaketen vilar i kylen i ca 45 minuter, sedan skär du dem i skivor på ca 1 cm. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper, och grädda i ugnen i 15-20 minuter. Ta ut när de börjat bli guldiga i kanterna.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben