Försvinnande goda och möra tilltugg med smak av parmesan.
Ingredienser
100 g smör
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
3 dl finriven parmesanost, 60 g
Garnering
1 dl finriven parmesanost, 20 g
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Bryn smöret i en liten kastrull på medelvärme. Passa noga så att de inte bränns. Det ska få en nötbrun färg. Låt svalna.
Blanda mjöl, salt och finriven parmesanost, gärna i matberedare. Tillsätt det avsvalnade smöret och låt den bottensats som inte fastnat följa med. Kör ihop till en deg.
Dela den i 3 bitar och forma rullar, 2-3 cm i diameter, svep in dem i plastfolie och låt ligga i frys i 30 minuter.
Skär rullarna i ½ cm tjocka skivor och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Strö över finriven parmesan. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.