Parmesanknappar

Serverar: 75 portioner

Försvinnande goda och möra tilltugg med smak av parmesan.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 3 dl finriven parmesanost, 60 g
  • Garnering
  • 1 dl finriven parmesanost, 20 g
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Bryn smöret i en liten kastrull på medelvärme. Passa noga så att de inte bränns. Det ska få en nötbrun färg. Låt svalna.
    3. Blanda mjöl, salt och finriven parmesanost, gärna i matberedare. Tillsätt det avsvalnade smöret och låt den bottensats som inte fastnat följa med. Kör ihop till en deg.
    4. Dela den i 3 bitar och forma rullar, 2-3 cm i diameter, svep in dem i plastfolie och låt ligga i frys i 30 minuter.
    5. Skär rullarna i ½ cm tjocka skivor och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Strö över finriven parmesan. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben