Parmesanmuffins

Serverar: 25 portioner

Tid: 25 minuter

Goda att mumsa på till soppa. De går bra att förbereda och sedan värma några minuter i ugn strax före servering.

Ingredienser

  • 200 g vetemjöl
  • 1 3/4 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 dl riven parmesanost (ca 50 g)
  • 2 krm torkad timjan
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl filmjölk
  • 25 svarta urkärnade oliver (Kalamata)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda mjöl, bakpulver, salt, parmesan och timjan i en skål.
    3. Vispa samman ägg och filmjölk som sedan blandas med de torra ingredienserna.
    4. Fördela smeten i formarna och tryck i en oliv i varje.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min...
    6. Smaklig spis.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben