Parmesanstänger

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Knaprigt goda till drink eller buffébordet. Kan göras i god tid och frysas in.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten (ljummet)
  • 2 tsk salt
  • 1msk olja
  • 13-14 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 ägg
  • 100 g valnötter
  • 200 g parmesanost
  • 2 msk gourmetsalt
  • 2 tsk sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en degbunke, häll i vattnet rör till jästen har löst sig. Tillsätt salt,olja och det mesta av mjölet,knåda samman tilll en smidig deg. Låt den jäsa ca:40 min (övertäckt)
    2. Tag upp degen på mjölat bakbord dela den i 2 delar, kavla ut varje del till 2 rektangulära plattor.
    3. Pensla degplattorna med uppvispat ägg.
    4. Hacka valnötterna grovt, riv osten,strö nötter,ost och saltet över degplattorna.
    5. Vik ihop på mitten, sporra eller skär en cm breda remsor och vrid ändarna åt var sitt håll . Rulla stängerna i sesamfrön och lägg dem på plåt med bakpapper.
    6. Låt jäsa ca:10 min. Grädda mitt i ugnen 10-12 min

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben