Parmesantoppad svampspagetti

Serverar: 4 portioner

Den exotiska shiitakesvampen som ingår i denna rätten har aromatisk doft och kryddig smak.

Ingredienser

  • 400 g spagetti
  • 150 g shiitakesvamp eller annan sort
  • Olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl grädde
  • ½ knippa persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Färsk parmesanost
  • 1 dl rostade pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Skär svampen i kvartar och fräs i lite olivolja i en stekpanna. Hacka vitlöken och låt den fräsa med i någon minut. Häll på grädden och låt koka i ca 2 minuter.
    2. Koka pastan al dente. Häll bort vattnet och blanda pastan med svampen. Hacka persiljan och strö den över, salta och peppra.
    3. Parmesanost och rostade pinjenötter är gott till.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben