Serverar: 12 portioner
Har inte provat än!!!
Sätt ugnen på 225°. Smörj en långpanna. Blanda kokt ris och krossad ananas. Bred ut i långpannan. Rensa kycklingen och fördela kycklingköttet på risbädden. Låt ananasringarna rinna av. Dela dem i halvor och fördela över kycklingen. Vispa grädden (inte för hårt). Tillsätt senap. Bred blandningen över. Grädda 15-20 min eller tills rätten fått fin färg. Severa med några av tillbehören i skålar på bordet.
Detta är ett mycket bra recept som jag använder ofta när jag inte vill laga mat precis innan vi ska äta. Mycket uppskattad bjudrätt. Tillbehör som jag varierar med är jordnötter, ananasbitar, gurka, russin, banan, mango chutney och kokos.
Glömde skriva att det går att förbereda allt dagen innan. Bara att ta fram ur kylskåpet och sätta in i ugnen på knappt 175 grader i 45-60 min. Höj värmen lite mot slutet så att gratängen får fin färg.