Paska

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 30 minuter

Serveras lämpligen till kaffe med vetebröd.

Ingredienser

  • 1000 g kesella
  • 5 hårdkokta, malda äggulor
  • 50 g hackad eller mald sötmandel
  • 200 g osaltat smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl gräddfil
  • 3 dl florsocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Smält smöret. Rör i florsockret. Blanda kesella, vispgrädde och gräddfil. Rör sedan ihop alla övriga ingredienser. Rör tills massan känns så slät som möjligt. Ta en silduk/ren tygbit, placera den i en behållare med hål i bottnen, t ex en större blomkruka. Häll massan i duken och vrid samman tyget på toppen. Lägg en tyngd över. Ställ hela formen i ett fat/bunke där den kan rinna av. Låt stå i 2-3 dygn efter smak. Smaken blir syrligare efter längre tid.

    Kommentarer (1)

    Mia_80 23 oktober 2012

    Du menar säkert "pasha". Ordet paska betyder skit på finska :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben