Påskäggstårta

60 min Det går att förbereda delar av tårtan och ställa i frysen. Lägg på vispgrädde, marsipan och spritsa på mönster ca 30 min innan den ska serveras.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 3/4 liter valnötsglass (Sia)
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk punsch
  • Garnering
  • 300 g marsipan
  • gul hushållsfärg + ev
  • någon droppe röd
  • 3 dl florsocker
  • 1 äggvita
  • 1 krm ättiksprit (12 %)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i äggpöset. Bred ut smeten jämnt i en bakpappersklädd långpanna.
    2. Grädda kakan mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp på ett bakplåtspapper. Dra bort det översta papperet. Låt kallna.
    3. Skär ut två äggformade rundlar. Använd glasslocket som mall. Skär den ena bottnen ca 2 cm större än locket och den andra ca 3 cm större.
    4. Lägg den mindre kakan på ett fat och fördela glassen ovanpå. Lägg på den större kakbiten. Forma tårtan till ett ägg. Ställ tårtan i frysen. Hit kan den förberedas.
    5. Färga marsipanen med hushållsfärg. Kavla ut marsipanen mellan två ark plastfolie. Blanda florsocker med äggvita och ättiksprit. Rör till en jämn kristyr. Fyll kristyren i en liten strut av bakplåtspapper och klipp ett litet hål. Vispa grädden och smaksätt med punschen.
    6. Bred grädde runt om och ovanpå tårtan. Täck med marsipan. Spritsa kristyren på tårtan. Tårtan kan stå ca 30 min i kylskåpet innan den ska serveras.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben