Påskbiskvier

Serverar: 12 portioner

Hallonfyllda biskvier som doppats i vit choklad kommer att göra succé vid påskfikat eller varför inte varje fika året om! Du kan byta ut strössel mot små hjärtan, silverkulor eller kokos.

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 1½ dl socker
  • 1 äggvita
  • Fyllning
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 1½ dl florsocker
  • 100 g hallon
  • Garnering
  • 200 g vit choklad
  • 1 msk rapsolja
  • Strössel, glutenfritt
  • Instruktioner

    1. Riv mandelmassan. Blanda med socker och äggvita, vispa till en pösig smet. Spritsa eller klicka ut runda kakor, ca 4 cm i diameter. Platta till så att det inte blir en topp. Låt vila i 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Grädda kakorna ca 12 minuter. Låt kallna på plåten. Lossa och vänd dem upp och ner.
    4. Visa smör och florsocker pösigt. Mixa hallonen och vänd ner i smörkrämen. Bred krämen som en topp på varje kaka. Ställ svalt 30 minuter eller ställ in i frysen.
    5. Hacka och smält chokladen, rör i oljan. Doppa biskvierna i chokladen, strö över strössel och ställ kallt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben