Hallonfyllda biskvier som doppats i vit choklad kommer att göra succé vid påskfikat eller varför inte varje fika året om!
Du kan byta ut strössel mot små hjärtan, silverkulor eller kokos.
Ingredienser
200 g mandelmassa
1½ dl socker
1 äggvita
Fyllning
250 g rumsvarmt smör
1½ dl florsocker
100 g hallon
Garnering
200 g vit choklad
1 msk rapsolja
Strössel, glutenfritt
Instruktioner
- Riv mandelmassan. Blanda med socker och äggvita, vispa till en pösig smet. Spritsa eller klicka ut runda kakor, ca 4 cm i diameter. Platta till så att det inte blir en topp. Låt vila i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Grädda kakorna ca 12 minuter. Låt kallna på plåten. Lossa och vänd dem upp och ner.
- Visa smör och florsocker pösigt. Mixa hallonen och vänd ner i smörkrämen. Bred krämen som en topp på varje kaka. Ställ svalt 30 minuter eller ställ in i frysen.
- Hacka och smält chokladen, rör i oljan. Doppa biskvierna i chokladen, strö över strössel och ställ kallt.
Kommentarer (0)