Påskbrulée

Serverar: 4 portioner

Med apelsinsmak och påskiga tryffelägg.

Ingredienser

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • ½ dl rörsocker
  • 3 äggulor
  • 1 ägg
  • Smör till formarna
  • Rörsocker till formarna
  • Chokladägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 liten äggula
  • 100 g mörk choklad
  • 15 g osaltat, rumsvarmt smör
  • 2 msk vaniljsocker
  • Florsocker eller kakao
  • Instruktioner

    1. Blanda crème fraiche, grädde, apelsinskal och socker i en kastrull och koka upp. Låt svalna. Sätt in en långpanna med vatten i ugnen och sätt ugnen på 125 grader.
    2. Rör i äggulor och ägg i den avsvalnade gräddblandningen. Sila blandningen och fördela denna i smorda, rörsockerströdda portionsformar. Sätt in formarna i vattenbadet och baka dem i ca 1½ timme. Låt svalna.
    3. Koka upp crème fraichen. Lägg gulan i en skål och häll på den heta crème fraichen. Hacka chokladen i små bitar och blanda ner i skålen. Rör tills chokladen smält. Tillsätt smör och vaniljsocker. Ställ i kylskåp.
    4. Strö rörsocker på puddingarna och sätt in formarna i ugnen med grillelementet på och grilla i ca 5 minuter tills sockret karamelliserat. Låt svalna. Forma ägg av tryffeln som rullas i florsocker eller kakao.
    5. Garnera puddingarna med tryffeläggen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben