Påskcupcakes

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 45 minuter

Med vårsmaker och vackert påskigt utseende

Ingredienser

  • Cupcakes
  • 100 g smör/margarin
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • Lavendelkräm
  • 1 dl mjölk
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 msk lavendel, torkad
  • ½ vaniljstång, delad och urskrapad
  • ½ dl strösocker
  • 2 äggulor
  • 2 msk maizena, majsstärkelse
  • 50 g vit choklad, hackad
  • 4 tsk råsocker
  • Frosting
  • 100 g smör
  • 6 dl florsocker
  • 400 g philadelphiaost
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal från två citroner
  • Karamellfärg
  • Påskäggsgodis till dekoration
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla ingredienser till cupcakesen, och grädda mitt i ugnen på 200°C ca 10 minuter. Låt cupcakesen kallna.
    2. Koka upp mjölk, grädde, lavendel, vaniljstång och socker i en liten kastrull.
    3. Dra kastrullen av plattan, låt stå och dra 5 min. Sila av och häll gräddblandningen över äggulorna under omrörning.
    4. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm försiktigt. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Rör ner det i blandningen och koka upp. Låt svalna.
    5. Skär en grop i cupcakesen och fyll den med lavendelkräm. Blanda ihop allt till frostingen och färga med karamellfärg. Spritsa ut frostingen och dekorera med godisägg.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben