Påskformar

Serverar: 12 portioner

Dofta florsocker över kakorna vid serveringen. Lägg en bit påskgodis på varje kaka.

Ingredienser

  • Deg
  • 250 g vetemjöl
  • 1 1/4 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
  • 1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
  • 1 krm salt
  • 125 g smör eller margarin i bitar
  • 2 äggulor
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 3 äggvitor
  • 1 krm salt
  • ½ dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
  • 125 g rumstempererat smör eller margarin
  • 100 g mald, skalad mandel
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 1 dl sylt, valfri sort
  • Garnering
  • Dansukker Ekologiskt Florsocker
  • Påskgodis
  • Instruktioner

    1. Smörj 12 stycken brioche- eller andra veckade formar. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, salt och matfettet i en skål och rör om tills fettet är finfördelat. Tillsätt äggulor och vatten och arbeta samman till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i cirka 30 minuter.
    2. Vispa vitor och salt till fast skum. Tillsätt därefter sockret under fortsatt vispning. Arbeta in matfettet och därefter mandel och vetemjöl.
    3. Tryck ut degen i formarna. Lägg en knapp matsked sylt i varje form. Fyll därefter formarna med mandelsmet. Grädda mitt i ugnen i 175° (varmluft 150°) och grädda i cirka 30 minuter. Dofta florsocker över kakorna vid serveringen. Lägg en bit påskgodis på varje kaka.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben