Påskrutor

Serverar: 20 portioner

Påskrutorna går utmärkt att baka i förväg och förvara i frysen.

Ingredienser

  • 75 g sötmandel
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • Fyllning
  • 2 äggulor
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • Garnering
  • 25 g mörk choklad
  • 25 g ljus choklad
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 150 grader. Hacka mandeln fin, vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret och vispa till en seg massa.
    2. Sikta ner kakaon och rör ner den finhackade mandeln. Bred ut smeten till en rektangulär botten, ca 20x25 cm, på en plåt med bakplåtspapper.
    3. Grädda mitt i ungen ca 20 minuter. Stjälp upp och låt svalna på ett galler.
    4. Blanda äggulor, socker, vaniljsocker och grädde i en kastrull. Sjud äggkrämen på medelvärme under vispning tills den tjocknat. Tag kastrullen från plattan och tillsätt smöret och rör tills de smält. Ställ äggkrämen i kylen och låt svalna tills den stelnat, rör någon gång då och då till en jämn och fin kräm.
    5. Bred ut krämen i ett jämt lager på botten. Lägg tårtan i frysen så att äggkrämen stelnar ordentlig innan den skärs upp i små rutor. smält de båda chokladsorterna i var sin plastpåse i microvågsugnen eller i en kastrull med varmt vatten. Klipp ett hörn i påsarna och ringla chokladen över kakbitarna. Förvara i kylen till chokladen stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    SommarenSverige 5 april 2009

    Underbar tårta! Så längesen jag åt den nu och så hittade jag receptet här! Tack så mycket! :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben