Påsksol

Serverar: 1 portioner

Spritig cocktail som doftar smultron och sommar. De japanska bären är som bäst på våren och passar bra nu då vi börjar längta efter att skörda våra svenska trädgårdar och skogar. Vacker cocktail där halverade knallgula frukter toppar ett glasklart isberg.

Ingredienser

  • 1 cl torr vermouth, Noilly Prat
  • 1 cl triple sec, Cointreau
  • 2 cl smultronvodka
  • 2 cl gin
  • 5 physalis
  • Isbitar
  • Instruktioner

    Halvera bären. Ställ ett cocktailglas i frysen. Lägg sju isbitar på en kökshandduk, bind ihop till ett knyte och slå mot ett hårt underlag. Blanda sprit, likör och vermouth i ett kärl. Tag fram det kalla glaset. Lägg den krossade isen på botten. Häll över drinken och toppa med de halverade bären.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben