Passionsfromagepaj

Serverar: 12 portioner

En riktigt häftig festpaj till dessert. Som jag skriver receptet nu så dekoreras den med passionsfruktklyftor och citronmeliss vilket är jättesnyggt men den kan naturligtvis garneras med annan frukt eller bär.

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 dl havregryn
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 10 passionsfrukter
  • 1-2 msk koncentrerad exotisk juice
  • 3 äggulor
  • 3/4 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 gelantinblad
  • Garnering
  • 6 passionsfrukter
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Blanda det med sockret, havregrynet, och mjölet till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.
    2. Grädda i 200 º mitt i ugnen 8-10 minuter eller tills skalet fått fin färg. Låt kallna.
    3. Halvera passionsfrukterna och gröp ur dem. Passera fruktköttet genom sil så att kärnorna blir kvar. Kasta dem.
    4. Blanda saften med juicen. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Vispa grädden styv.
    5. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten 5 minuter. Rör ner passionsjuicen i äggblandningen och vänd ner den vispade grädden.
    6. Krama ur gelantinbladen och smält dem i kastrull på svag värme. Rör ner dem i en tunn stråle i gräddblandningen. Häll fromagen i pajskalet och ställ i kylen 1-2 timmar tills det stelnat.
    7. Skär passionsfrukterna i klyftor till garnering och fördela dem snyggt på pajen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben