Passionsfruktkaka

Serverar: 12-14 portioner

En perfekt sommarkaka

Ingredienser

  • Kaka
  • 3 dl Vetemjöl
  • 2 msk Socker
  • 125 g Smör eller margarin
  • 1 Äggula
  • Fyllning
  • 3 Ägg
  • 2 dl Strösocker
  • 2 dl Vispgrädde
  • 2 msk Vetemjöl
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 1 Lime
  • 2 Passionsfrukter
  • Garnering
  • 2 Passionsfrukter
  • Florsocker
  • Instruktioner

    Hacka ihop mjöl, socker och rumsvarmt smör till en grynig massa. Tillsätt äggula och arbeta ihop till em smidig deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm/diam. Låt degen vila i kylen i ca 30 min. Vispa ägg och socker poröst. Dela passionsfrukterna i halvor och skrapa ur fruktköttet. Tillsätt fruktköttet, skal och saft av 1 lime, vaniljsockret, vetemjölet och vispgrädden i äggblandningen. Häll fyllningen i pajformen och grädda i nedre delen av ugnen på 200' i ca 30 minuter. Låt kallna. Garnera med passinsfrukt och siktat florsocker.

    Kommentarer (1)

    Wombat04 10 maj 2008

    Den här kakan är underbart god. Den är från boken "Skärgårdsdrömmar och Trägårdskakor" och för den som älskar passionsfrukt är det en fantastisk kaka.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben