Så himmelskt goda! Gör dem på sommaren när jordgubbarna är goda - för det ska vara färska gubbar i. Sen är det bara att frysa in och plocka fram när man behöver minnas sommaren!
Ingredienser
2 ägg
2 dl socker
1 dl mjölk
1/2 dl visp- eller kaffegrädde
Fruktkött från 5 passionsfrukter
1 dl flytande margarin
6 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Ca 3 dl hackade, färska jordgubbar
Strössel
3/4 dl vetemjöl
20 g smör
1/2 dl råsocker
Vispad grädde (valfritt)
Citronmeliss (valfritt)
Jordgubbar (valfritt)
Instruktioner
- Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Vispa sedan ner mjölk, grädde, passionsfrukt och margarin i äggsmeten.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan skål. Rör försiktigt de båda blandningarna. Rör sist ner jordgubbshacket i smeten och ös upp i muffinsformar. (Jag sätter pappersformar i en muffinsplåt, så håller de formen.)
Hacka ihop vetemjöl, margarin och råsocker till "pajdegsströssel". Tack de ogräddade muffinsen med strössel. Grädda i 225 grader ca 15 - 20 minuter.
- Servera som de är eller med en klick vispad grädde, citronmeliss och en jordgubbe på toppen.
Liknande recept
Kommentarer (0)