Passionsfruktmuffins

Serverar: 15 portioner

Så himmelskt goda! Gör dem på sommaren när jordgubbarna är goda - för det ska vara färska gubbar i. Sen är det bara att frysa in och plocka fram när man behöver minnas sommaren!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 dl visp- eller kaffegrädde
  • Fruktkött från 5 passionsfrukter
  • 1 dl flytande margarin
  • 6 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Ca 3 dl hackade, färska jordgubbar
  • Strössel
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 20 g smör
  • 1/2 dl råsocker
  • Vispad grädde (valfritt)
  • Citronmeliss (valfritt)
  • Jordgubbar (valfritt)
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Vispa sedan ner mjölk, grädde, passionsfrukt och margarin i äggsmeten.
    2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan skål. Rör försiktigt de båda blandningarna. Rör sist ner jordgubbshacket i smeten och ös upp i muffinsformar. (Jag sätter pappersformar i en muffinsplåt, så håller de formen.) Hacka ihop vetemjöl, margarin och råsocker till "pajdegsströssel". Tack de ogräddade muffinsen med strössel. Grädda i 225 grader ca 15 - 20 minuter.
    3. Servera som de är eller med en klick vispad grädde, citronmeliss och en jordgubbe på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben