Passionsfruktssufflé

Serverar: 10 portioner

En lätt, frisk och välsmakande dessert. Passionsfrukt innehåller stärkelse som hjälper sufflén att hålla sin fluffiga höga form.

Ingredienser

  • 18 passionsfrukter
  • 1 dl vatten
  • 6 äggulor
  • 5 dl socker
  • 9 äggvitor
  • 10 formar ca 9 cm i diameter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smöra och sockra insidan av formarna. Dela passionsfrukterna och skrapa ur innehållet i en sil över en skål.
    3. Lägg kärnorna i en kastrull med vatten och låt koka ca 5 minuter. Häll tillbaks genom silen och pressa ur all saft från kärnorna. Låt saften kallna.
    4. Vispa äggulorna med hälften av sockret tills det blir vitt och pösigt. Vispa äggvitorna i en annan bunke tillsammans med resten av sockret som tillsätts efter hand. Vispa till ett hårt skum.
    5. Blanda de vispade gulorna och vitorna samt saften. Fyll formarna och grädda i ugn ca 10 minuter.
    6. Servera suffléerna varma direkt från ugn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben