Passionskulor

Serverar: 50 portioner

För att tryffeln inte ska smälta när den chokladdoppas rullas i stället tryffeln mellan chokladdoppade fingrar och därefter i riven choklad eller kakao.

Ingredienser

  • 100 g passionsfruktspuré av
  • 10 st passionsfrukter
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk honung
  • 1,5 msk strösocker
  • 125 g mörk choklad
  • 125 g ljus choklad
  • 50 g smör, osaltat
  • 2 tsk passionslikör
  • Garnering
  • 200 g ljus choklad
  • Instruktioner

    1. Dela passionsfrukterna och skrapa ur innehållet i en sil satt över en bunke. Passera så gott det går med hjälp av en sked, det ska bli ca 1 dl vätska.
    2. Koka upp passionsfrukt, grädde, socker och honung. Hacka under tiden chokladen och lägg i en bunke. Häll koket över chokladen och mixa massan slät med en mixerstav.
    3. När chokladsmeten är 35–40° vispas smöret i och därefter likören. Lägg plast på tryffeln låt stelna i rumstemperatur över natten.
    4. Lägg tryffeln i en spritspåse med slät tyll och spritsa ut toppar. Ställ kallt att stelna (3). Riv 100 g ljus choklad på grova sidan på rivjärnet. Smält 100 g ljus choklad i mikron eller över vattenbad.
    5. Rulla topparna till kulor med lätta händer. Doppa fingrarna i den smälta chokladen och rulla kulorna mellan fingrarna och därefter i den rivna chokladen. Förvara i rumstemperatur.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben