Pasta med ädelost, cashewnötter och lax

Serverar: 4 portioner

Idag när jag var och handlade bjöd min Ica-butik på ett litet smakprov på denna pastarätt med lax. Pröva receptet, det var jättegott.

Ingredienser

  • 4 portioner fiberpasta
  • 4 portionsbitar Ica laxfilé
  • 140 g ädelost
  • 70 g färsk spenat
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 dl cashewnötter
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i lite större kuber, stek laxen och salta och peppra. Håll laxen varm.
    2. Skär osten i små tärningar. Skölj spenaten och låt den rinna av i ett durkslag.
    3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan och skölj den. Häll tillbaka pastan i kastrullen och värm den i olivoljan. Vänd ner crème fraiche, ost och spenat och smaksätt med salt och peppar.
    4. Servera pastan med laxkuberna och strö över cashewnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    EowynUndomiel 20 oktober 2008

    Verkar supergott! Cashewnötter är en jättegod ingrediens i mat!

    frucaos 10 januari 2009

    Hade tyvärr inga cashewnötter hemma, så det fick gå utan. Gott, men nästa gång gör jag en sås av crème fraiche och ädelost - tycker ädelosten blir godare när den är värmebehandlad. Min gubbe tycker att det smakar ladugård om osten, men det gör han inte när den serveras som sås!

    pia61 14 september 2009

    Gjorde den här på en tjejmiddag i lördags, blev verkligen god och uppskattad! Jag lade till halverade coctailtomater och svarta oliver också, blev fin färg ihop till det andra! Tack för ett gott recept!

    dolores 16 januari 2013

    Ja vad ska man säga ? Kanon en klar 5 . Bra att det inte var någon creme fraiche i recepet, blir inte så kladdigt och den ingr.finns nästan alltid med i alla recept ändå.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben