Det ser ut som bara pasta på bild, men jag kan garantera smakexplosion.
Till finsmakaren är denna rätt tillägnad.
Går bra att värma dagen efter.
(för den som är osäker - gillar man Janssons Frestelse så gillar man detta)
Ingredienser
4 vitlöksklyftor
40 g purjolök finhackad
1 paprika (röd, gul, orange) finhackad
2-3 msk olja
1 burk ansjovis (125g, 80g utan spad)
140 g spagetti (okokt)
Vatten
Salt
Peppar
Instruktioner
- Koka upp vatten och lägg i spagettin. Finhacka purjo, paprika och vitlök.
Hacka mycket fint.
- När ett par minuter av pastans koktid återstår fräs långsamt/försiktigt det hackade i oljan.
- Hacka ansjovisarna grovt (4 delar/filé). När pastan är klar, häll pastan i durkslag. (skölj inte), Häll ned ansjovisen i fräset, rör om. Fisken smälter inom sekunder.
- Häll på pastan över fräset och rör om. Om starkare smak av ansjovis önskas - häll på spad från konserven över pastan (brukar jag göra).
Servera med vitt bröd och sallad.
- Variation: På sommaren byter man ut purjolöken mot ett rejält knippe gräslök.
Kommentarer (1)
Lättlagat och mycket gott. Lite som min favvo-pizza Napolitana fast som pastarätt :))