Pastabara

Serverar: 2 portioner

Tid: 15 minuter

Det ser ut som bara pasta på bild, men jag kan garantera smakexplosion. Till finsmakaren är denna rätt tillägnad. Går bra att värma dagen efter. (för den som är osäker - gillar man Janssons Frestelse så gillar man detta)

Ingredienser

  • 4 vitlöksklyftor
  • 40 g purjolök finhackad
  • 1 paprika (röd, gul, orange) finhackad
  • 2-3 msk olja
  • 1 burk ansjovis (125g, 80g utan spad)
  • 140 g spagetti (okokt)
  • Vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och lägg i spagettin. Finhacka purjo, paprika och vitlök. Hacka mycket fint.
    2. När ett par minuter av pastans koktid återstår fräs långsamt/försiktigt det hackade i oljan.
    3. Hacka ansjovisarna grovt (4 delar/filé). När pastan är klar, häll pastan i durkslag. (skölj inte), Häll ned ansjovisen i fräset, rör om. Fisken smälter inom sekunder.
    4. Häll på pastan över fräset och rör om. Om starkare smak av ansjovis önskas - häll på spad från konserven över pastan (brukar jag göra). Servera med vitt bröd och sallad.
    5. Variation: På sommaren byter man ut purjolöken mot ett rejält knippe gräslök.

    Kommentarer (1)

    BennyBeast 14 september 2012

    Lättlagat och mycket gott. Lite som min favvo-pizza Napolitana fast som pastarätt :))

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben