Pastalåda med kassler

Serverar: 4 portioner

En enkel rätt som sköter sig själv i ugnen. Extra smidigt är det förstås om man har överbliven pasta kvar sedan dan innan.

Ingredienser

  • 400 g fullkornspasta
  • 200 g kassler
  • 1 gul lök
  • ¼ paket små fina ärtor
  • 3 ägg
  • 4 dl mellanmjölk
  • 1 dl havregrädde eller matlagningsgrädde
  • ½ dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Olja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    2. Skär kasslern i bitar och hacka löken. Fräs löken i lite olja och lägg sedan kasslern, den frästa löken och ärtorna tillsammans med pastan i en smord form.
    3. Knäck äggen i en skål och vispa upp det lite lätt. Tillsätt mjölk, grädde, salt och peppar.
    4. Häll äggblandningen över pastalådan, fördela den rivna osten och grädda i ugnen ca 30 minuter.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben