Pastaomelett

Serverar: 4 portioner

Pastaomelett - en god variant av en klassisk variant. Dessutom är den laktosfri.

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 4 dl pasta med köttfärssås eller annan pasta med sås som blivit över
  • 5 ägg
  • 1 dl laktosfri mjölk
  • ½ dl äkta färskriven parmesanost
  • Salt
  • Peppar
  • Skivad lagrad Västerbottensost eller annan ost
  • Tips
  • Om du lagrar ost i mer än 12 månader blir den laktosfri
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Förstek pastan i olivolja i en stekpanna med ugnsfast handtag.
    3. Vispa samman ägg, mjölk, riven parmesan, salt och peppar.
    4. Häll över pastan, sänk värmen på spisen och låt stekas 5 minuter.
    5. Hyvla över lagrad ost. Ställ sedan in hela pannan i ugnen i 15-20 minuter.
    6. Låt stå och svalna 10 minuter innan servering.
    7. Eller tag med på utflykten och ät kall.

    Liknande recept

    4.5
    15 min
    1-2
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben