Pastaomelett - en god variant av en klassisk variant. Dessutom är den laktosfri.
Ingredienser
2 msk olivolja
4 dl pasta med köttfärssås eller annan pasta med sås som blivit över
5 ägg
1 dl laktosfri mjölk
½ dl äkta färskriven parmesanost
Salt
Peppar
Skivad lagrad Västerbottensost eller annan ost
Tips
Om du lagrar ost i mer än 12 månader blir den laktosfri
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Förstek pastan i olivolja i en stekpanna med ugnsfast handtag.
- Vispa samman ägg, mjölk, riven parmesan, salt och peppar.
- Häll över pastan, sänk värmen på spisen och låt stekas 5 minuter.
- Hyvla över lagrad ost. Ställ sedan in hela pannan i ugnen i 15-20 minuter.
- Låt stå och svalna 10 minuter innan servering.
- Eller tag med på utflykten och ät kall.
Liknande recept
Kommentarer (0)