pastasallad á la Medelhavet (eller quinoa)

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Verkligen jättegod om du frågar mej-barnen däremot är glada om de slipper äta av denna. BRA! desto mer till mej då ;)

Ingredienser

  • 4 dl okokta Pastaskruvar eller Penne eller 2 dl okokt quinoa
  • 4 färska tomater
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • ½-1 rödlök
  • 1 avokado
  • 200 g fetaost
  • 1 dl svarta oliver utan kärnor
  • Sallad efter behag (gärna medelhavsmix som finns i påse)
  • Färsk basilika
  • Ev lite rostade pinjenötter och/eller pumpakärnor att strö över salladen
  • olivolja
  • Ev rivet citronskal+pressad saft från ½ citron
  • Instruktioner

    1. Koka pastan eller quinoa enl anvisningarna på paketet men med lite mer salt än vanligt. Skölj noga i kallvatten. Tärna tomaterna, både de färska och de soltorkade. Skiva rödlöken tunt. Dela avokadon och skär i tunna skivor. Blanda alla ingredienser, även sallad, basilikablad, fetaost och oliver i en stor skål. KLART :)
    2. Eventuellt kan du: Ringla lite olivolja över salladen ELLER Blanda lite olivolja med rivet skal och saft från ½ citron och häll över salladen SAMT strö över nötter eller frön.
    3. På bilden är en variant av denna sallad- jag bytte ut pastan mot quinoa :P

    Liknande recept

    1.5
    30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben