Pastasås a´la Österåsen

Serverar: 4 portioner

En god vegetarisk pastasås.

Ingredienser

  • 2 finstrimlade morötter
  • 1 msk olja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 dl tärnad aubergine/squash
  • 6 tärnade soltorkade tomater
  • 10 cm skivad purjolök
  • 1 dl skivade champinjoner eller annan svamp
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk örtsalt
  • 1 msk buljongpulver eller 1 buljongtärning
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk vitlökspeppar
  • 1 msk maizena majsmjöl
  • 2 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Fräs morötterna i olja i en kastrull i 3 minuter. Tillsätt aubergine och gul och vit lök, fräs ytterligare i 2 minuter. Blir det torrt och vill brännas så tillsätt 2-3 msk vatten och låt grönsakerna koka mjuka. Tillsätt tomater, purjolök och svamp.
    2. Fräs ihop och tillsätt mjölk, grädde, buljongpulvret, örtkryddan samt vitlökspepparen. Låt det puttra i 5 minuter. Tillsätt maizena utblandat med 2 msk kallt vatten och blanda i lite i taget tills du tycker det är en bra konsistens.
    3. Krydda eventuellt med mer örtsalt tills du tycker det smakar bra.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben