Pastasås med kyckling, paprika och äpple

Serverar: 4 portioner

Kombinationen paprika, äpple och lök är magisk! Gillar man inte chili- och paprikapulver som är kryddorna i detta recept kan man lika gärna krydda med curry.

Ingredienser

  • 2-3 kycklingfiléer
  • 2-3 paprikor
  • 1-2 gula lökar
  • 2-3 äpplen
  • 2-3 dl crème fraiche
  • Chilipulver (minst 1 tsk)
  • Paprikapulver (minst 1 tsk)
  • Ev. grönsakskrydda (minst 1 tsk)
  • Salt (beroende på mängden grönsakskrydda)
  • Vitpeppar (ca 1 krm)
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléer, paprika, lök och äpple i bitar. Bäst smakresultat fås om högarna med hackad paprika, lök och äpple är ungefär lika stora på skärbrädan.
    2. Fräs kycklingen och grönsakerna i omgångar och lägg över i en gryta. Tillsätt créme fraiche och kryddor, koka upp och smaka av. Det ska vara rejält med sting!
    3. Servera med pasta

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    SwedishCornerDownUnder 14 februari 2009

    Toppengod maträtt... perfect för Valentine's Day! Mvh Pernilla, Qld, Australia

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben