Pasteis de Bacalhau

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

En favorit som jag gör ofta.

Ingredienser

  • 600 g torsk
  • 800 g potatis
  • 3-4 ägg
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl bladpersilja
  • Vitpeppar
  • Muskot
  • Salt
  • Frityrolja
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och koka i 30 minuter.
    2. I en annan kastrull, koka fisken i 10 minuter. Låt svalna, rensa och finfördela köttet. Lägg i en panna tillsammans med olivolja, lök, vitlök och stek 10 minuter på svag värme.
    3. Purea potatisen och blanda med fisken, tillsätt bladpersilja och kryddor efter smak. Tillsätt äggen ett i taget tills smeten är lagom fast.
    4. Forma till rundlar med en sked och fritera tills de får en gyllene färg.
    5. Servera med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben