Pastejtårta

Serverar: 8 portioner

En mycket god smörgåstårta som jag gör rätt ofta.

Ingredienser

  • 12 skivor fullkornsfranska
  • Fyllning 1
  • 100 g smältost 4%
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 75 g hackad rökt renstek eller hamburgerkött
  • Fyllning 2
  • 100 g bredbar leverpastej
  • 1 dl hackad ättiksgurka
  • 2 msk hackad kapris
  • Garnering
  • 150 g leverpastej 3%
  • 2 msk lättgrädde 5%
  • 100 g skivad rökt renstek eller hamburgerkött
  • 2-3 msk pepparrotsvisp
  • Strimlad röd paprika
  • Persilja finhackad
  • Salladskapris
  • Instruktioner

    Lägg ut 4 brödskivor i rad. Blanda samman ingredienserna till fyllningen och bred ut första fyllningen. Täck den med 4 brödskivor och bred ut nästa fyllning och täck med de sista brödbitarna. Rör ihop pastej med lättgrädde till garneringen och bred runtom tårtan. Ställ svalt ett par timmar. Lägg ut det skivade köttet lite omlott och bred ut pepparrotsvispen. Rulla ihop och skär skivor med vass kniv. Garnera med rullarna, paprikastrimlor, persilja och kapris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben