Pasticcio

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

God gratäng som de flesta gillar! Går bra att förbereda!

Ingredienser

  • Köttfärssås
  • 2 st gullök, grovtärnad
  • 1 st röd paprika, i grova bitar
  • 1 st grön paprika, i grova bitar
  • 1 brk krossade tomater
  • 500 g köttfärs
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk soja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk oregano
  • 3 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar
  • 300 g pasta, t.ex. Fussilli eller makaroner
  • 300 g riven ost, gärna lagrad
  • Täcke
  • 3 dl Turkisk eller Grekisk Yoghurt
  • 3 st ägg
  • 1 krm muskot, riven
  • Tillagningstid
  • +45 min
  • Instruktioner

    1. Så här gör du: Stek löken i 2 msk olja tills den börjar få färg. Tillsätt paprika och fortsätt steka en kort stund. Lägg blandningen i en gryta. Bryn köttfärsen i resten av oljan. Rör köttfärsen i lök/paprikablandningen och tillsätt övriga ingredienser till såsen. Koka upp såsen och låt sjuda 10 minuter. Koka pastan enligt anvisningen på påsen. Rör ihop ingredienserna till täcket. Varva rätten i en ugnsäker form enligt följande: köttfärssås - pasta - ost - köttfärssås - pasta - ost - köttfärssås - pasta - täcke - ost. Sätt i mitten av ugnen och grädda vid 200 grader i ca 30 minuter tills osten har fått fin färg.
    2. Serveras med en fräsch sallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben